Placement as
Myrteigvegen 3, 6240 Ørskog
T + 47 928 54 190
       
 

Janet

Mijn naam is Janet Roelofs. Ik woon sinds september 1997 aan de westkust van Noorwegen, samen met mijn man Gert. In deze weblog gun ik de lezer een kijkje in onze "Noorse keuken". Maar zoals dat bij veel koks het geval is, zullen niet alle "recepten" prijs worden gegeven.
Ik zie de weblog als een eigen dagboek evenals een informatiekanaal richting familie en vrienden. Maar ik hoop dat ook andere Noorwegen-liefhebbers, of men nu plannen heeft om te emigreren of niet, hier wat van het Noorse leven op kunnen steken.
Wees in elk geval welkom op mijn log. Dat de "maaltijden" u moge smaken.

Mijn vorige 501 weblogs zijn in het archief te vinden (onder de naam Gert).
 
 
 

Log in

Gebruikersnaam:
(E-mail)
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Nieuwe gebruiker
 
 
 
 

29/3-1/4: Pasen in Jønsbu II 

2013 
Lees eerst deel I: http://noorwegen.placement.nl/default.aspx?menu=349&id=4395

Ik heb tegen de avond een wandeling gemaakt op de sneeuwschoenen. Toen begon de zon er een beetje door te komen. Ik zag aan de omgeving dat er geen mensen waren geweest die dag. Geen nieuwe sporen op de versgevallen sneeuw.
Er ligt wel de nodige sneeuw wat te zien is aan de eerste foto. De routebeschrijving stak amper boven de sneeuw uit. Op foto twee op http://noorwegen.placement.nl/default.aspx?menu=349&id=2986&year=2011&month=05 kan je zien hoeveel sneeuw er ongeveer ligt.

Tweede paasdag hebben we met Ellen en Adri afgesproken. Zij kwamen naar de parkeerplaats toe en toen samen naar skigebied in stordal. We wilden dezelfde tocht gaan doen als twee weken geleden, naar Kleivavatn: http://noorwegen.placement.nl/default.aspx?menu=349&id=4362&year=2013&month=03 maar er was geen mooie løype getrokken. En er was iets heel raars met de sneeuw. Die ging namelijk als brokken onder onze ski's zitten. Niet bij één van ons maar met alle vier! Dus we gleden helemaal niet. Daarom rechtsomkeer gemaakt en een pasgetrokken løype opgezocht. Die leidde naar Fokhaugstova, waar we ook twee jaar geleden gewandeld hebben: http://www.placement.as/bilder_vandringer2011/ (vanaf pagina 41). Daar hebben we even heerlijk gepauzeerd en lekker bijgekletst (over van Kooten en de Bie :-) ).

Hierna ging het weer richting de parkeerplaats en hadden we een tocht afgelegd van ruim 2,5 uur. Heerlijk! Op http://www.movescount.com/moves/move12165554#.UVm7Wz7ag5s.email is die na te kijken.

Lieve Ellen en Adri: bedankt voor de gezellige middag! Gaan we gauw weer doen... als de sneeuw zich houdt :-)

Thuisgekomen kon Gert het wederom niet laten om verder te klussen. Hij heeft toch zomaar weer even vier tubes acrylvulsel tussen de spleten van de panelen verwerkt. En hij heeft er nog minstens vier meer bij nodig.

En nu liggen de Paasdagen weer achter ons. Geen haas gezien, maar wel veel mensen en een witte sneeuwhoen :-) En nu is het Feierabend! Morgen weer een gewone werkdag!

En tot slot: vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Placement opgericht is. En dat is echt geen 1 april-grap :-)

Janet 
Log in om te reageren
   
29/3-1/4: Pasen in Jønsbu II Door bergfrue01.04.2013
Nog net op tijd: Hartelijk gefeliciteerd met het tinnen jubileum van Placement.
Op naar het koperen!En hopelijk nog vele jaren actief met jullie bedrijf.
Jubileum! Door brinkie03.04.2013
Oi... 10 jaar alweer?!!
Goh, wat gaat de tijd snel zeg.
Van Harte Gefeliciteerd en nog hele vele jaren erbij!!!
Denk trouwens nog regelmatig terug aan de eerste ''uitgave'' van
jullie site (Norsk.nl). Was zo gezellig :-) en had zulke mooie kleuren :-)
Mis het zo af en toe best wel....

Maar euh... wat een heerlijke paasdagen hebben jullie gehad!
Aan de mooie foto`s te zien hebben jullie heerlijk genoten
met prachtig weer erbij! Was hier wel eventjes anders :(
 
 
 
Nieuwste weblogs:
Overige weblogs:
- 2014
- 2013
- 2012
- 2011
- 2010
- 2009